Er wordt steeds meer over de gezond en ongezond eten geschreven en wat men juist wel en niet moet eten. Was jaren geleden vet nog mogelijke de boosdoener van overgewicht, nu is dat koolhydraten en was tot voorkort superfoods nog het antwoord op een gezond voedingspatroon. Al deze veranderingen en adviezen kunnen voor u verwarrend zijn en vragen oproepen. Want zijn E-nummers nou schadelijk? Is glutenvrij eten gezond(er)? Is het nou beter om bruin brood te eten i.p.v. wit brood? En welke (hoeveelheid) voeding moet u nou eigenlijk binnen krijgen per dag?

Het wordt u daarnaast ook nog eens moeilijker gemaakt in een eetkeuze door alle ongezonde reclames van light producten tot aan “gezonde’ tussendoortjes en alle verleidingen door de uitgebreide keuzes van snacks en snoepgoed in de supermarkt. Daar tegenover wordt het u ook makkelijker gemaakt om allerlei diëten te volgen om snel weer op een gezond gewicht te zitten. Maar voor hoe lang op een gezond gewicht? En wat is nou uw gezonde gewicht? En wat heeft u nu geleerd tijdens uw dieet? Over uw eigen eetgedrag? Of over voeding in het algemeen?

Heeft u advies of hulp nodig om gezonder, minder of juist meer te gaan eten? Hieronder staat een overzicht van onderwerpen op het gebied van voeding waarmee ik u kan helpen om uw eetgedrag te verbeteren.

image-divider